Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΛΙΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ


Εκεί κάτω λοιπόν στο Μωριά, οι αδούλωτοι Ελληνάρες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται προκλητικά απέναντι σε όποιον προσπαθεί να διερευνήσει τις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Μανωλάδας και αφορούν τόσο τις αμοιβές, όσο και το σύνολο του επιπέδου διαβίωσης των μεταναστών εργατών
Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοική για όσους επιθυμούν τη μικρότερη δυνατή δημοσιότητα για τέτοια θέματα, καθώς η σταδιακή κατάρρευση του καταναλωτικού-πιστωτικού μοντέλου της τελευταίας δεκαπενταετίας, αφορά ένα όλο και διευρυνόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα οι συνειδήσεις να προσαρμόζονται στο ωράριο και την ευέλικτη ελαστικότητα του. Οι οικονομικοί μετανάστες ονομάζονται έτσι γιατί με την παρουσία τους κάνουμε οικονομία κι έχουμε λιγότερα έξοδα, ενώ αρκετοί από αυτούς θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι που μπορούν να δούν τον ελληνικό στρατό να παρελαύνει στα πλαίσια εθνικών εορτών κι όχι σαν "ειρηνευτική¨ δύναμη στη χώρα τους.

Τεράστιες, λαχταριστές και τοξικές από την κατάχρηση λιπασμάτων φράουλες, ένα από τα πολλά αναγκαία επιδόρπια, μετά το κυρίως πιάτο της καθημερινής σιωπηλής αποδοχής για όσα συμβαίνουν. Η εθνική ενότητα γιορτάζει επίσημα δύο φορές το χρόνο, εμπεδώνεται όμως ουσιαστικά κι αποτελεσματικά όλες τις υπόλοιπες.
Η σιωπή είναι η μόνη συλλογική δράση που έχει απομείνει αληθινά ενεργή, σαν απαραίτητο συμπλήρωμα προσωπικών οδών διαφυγής σε καλά οχυρωμένους μικρόκοσμους.
Κάθε προσωπικός παράδεισος, αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος μέσω της ύπαρξης των εκτός των τειχών κολασμένων. Χρήσιμες αντιστίξεις που εκτρέφονται από χρήσεις και ερμηνείες της όποιας συγκυρίας, αναπαραγωγές και μεγεθύνσεις μαζικών φοβικών συνδρόμων.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το σωφρονιστικό κατέστημενο, επέλεξε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με την"προβληματική" κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη, σε μία χρονική στιγμή που τα media τζογάρουν με επιτυχία στο φόβο και την ανασφάλεια, με όρους πλήρους απάλειψης ακόμα και για τις συνήθεις εθιμοτυπικές αντιδράσεις.

19 σχόλια:

ceralex είπε...

Εκείνο το λοστό μήπως τον βρήκες τελικά?
Δημοκρατία? Ελευθερία?
Τόσος θυμός...
Σκατά με φράουλες...!

manetarius είπε...

Αυτή η κατάσταση της εθνικολαγνείας στη χώρα μας, οτι είμαστε όλοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και των ένδοξων πολεμιστών μου γυρνάει τα άντερα!
Η φράση που αντιπροσωπεύει όλα αυτά είναι η τελευταία της ceralex.."σκατά με φράουλες"!

(αλήθεια... από πότε καθιερώθηκε η παρέλαση; και γιατί την χρειαζόμαστε; για να ξεσηκώνονται μερικοί ρατσιστές Ελληναράδες που τη σημαία την κρατάει το Αλβανάκι που έβγαλε στο τρίμηνο 19,9 και όχι το Ελληνόπουλο καμάρι τους που πήρε 14,5;)

Pastaflora είπε...

Μην ξεχνάμε επίσης ότι εκείνα τα μέρη αποτελούν προπύργιο της νουδούλας, οπότε οι κρατούντες προσφέρουν γη και ύδωρ στους απανταχού τσιφλικάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι τους ξαναψήφισαν πανηγυρικά ενώ γύρω τους κάπνιζε ο τόπος από τις φωτιές εκείνου του μαύρου καλοκαιριού...
Συνυπογράφω το Σκατά με φραούλες...

Roadartist είπε...

Kyp walking, απλά προσυπογράφω σε όλα....
Για τη κρατούμενη ένα μόνο .. αθλιότητα, ντροπή, αίσχος..

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται να ανεχόμαστε άλλο είτε τους τσιφλικάδες, είτε τις απάνθρωπες συνθληκες κράτησης στις γυναικείες φυλακές που είναι στην ουσία διπλός βιασμός.
Για κάποιους η ανθρώπινη ζωή είναι εμπόδιο στις επιδιώξεις τους και πολύ εύκολα το βγάζουν απ΄τη μέση.
Ποιά από μας άραγε θα ανεχόταν να...εξεταστεί από τύπους σαν τον Αραβαντινό.

Adamantia είπε...

Θα υπερθεματίσω στο σκατά με φράουλες κι όχι μόνο.
Χθες χειροκροτούσαν τα ίδια παιδιά που έπνιγαν στα δακρυγόνα τον Δεκέμβρη.

Ανώνυμος είπε...

Όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι τη συγκεκριμένη περίοδο παίζονται πολλά όσον αφορά το τι΄θα έχει απομείνει στο μέλλον από τα κοινωνικά μας δικαιώματα

Sally Finkenstein είπε...

Ηξερα ότι η το κύριο λίπασμα για τις φράουλες ήταν κοπριά αχώνευτη. Δεν ήξερα ότι κάποτε θα τα τρώγαμε μαζί!

Ε, "σκατά με φράουλες" λοιπόν, φίλοι μου!

αν και προσωπικά, με αυτά που ακούω θα προτιμήσω να στερηθώ τα φρουτάκια που βγαίνουν εκει κάτω...
αι στο διάολο!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ceralex
Η ατάκα σου χαρακτήρισε δικαίως τα σχόλια του πόστ.
Για το εργαλείο μην ανησυχείς, πάντα υπάρχει όταν το χρειάζεσαι.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

manetarius
Ενα πολύ πετυχημένο τρικάκι που είχε πέσει πρίν μερικά χρόνια στους δρόμους της Αθήνας έλεγε ότι, οι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι ούτε Ελληνες όύτε Σκοπιανοί, είναι νεκροί.
Μ΄αυτή την έννοια κάποιοι σημερινοί νεκροζώντανοι, δικαίως πιστεύουν ότι έχουν κληρονομήσει κι αυτοί κάτι.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

pastaflora
Γι΄αυτό και η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό τους.
Σήμερα για παράδειγμα τα έβαλε με τους αντιπαθητικούς εποχιακούς πυροσβέστες, που εμποδίζουν την κτηματομεσιτική ανάπτυξη του τόπου.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Roadartist
Μιά παλαιότερη ιστορία που δεν κουράζομε να επαναλαμβάνω, αφορά την πρίν από μερικά χρόνια σκληρή καταστολή από τα ΜΑΤ μιάς εξέγερσης στις φυλακές της Κέρκυρας.
Η είδηση είναι ότι αρκετοί ΜΑΤάδες, χρειάστηκαν τη συνδρομή ψυχιάτρου και αναρρωτική άδεια, λόγω του σόκ που υπέστησαν όταν είδαν τα αντίποινα των δεσμοφυλάκων μετά απ΄την καταστολή της εξέγερσης.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Από τους Αραβαντινούς κανείς από μας δεν θα ανεχόταν οτιδήποτε, ανεχόμαστε όμως να μας βομβαρδίζουν τηλεοπτικά, με τα παράπονα του...κλάδου.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Adamandia
Υπάρχει πλήρες μενού αντιδράσεων επιβράβευσης ή τιμωρίας, κατά περίσταση και με κριτήριο αναπαραγωγής της εξουσίας.
Τώρα που το σκέφτομαι, η περίπτωση εκείνου του Κανάρη που την έβρισκε με ανατινάξεις παγιδευμένων καικιών,μάλλον πρέπει να επανεξεταστεί.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

fghttpower
Παίζεται πολύ σκληρό πόκερ με τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αλλά αυτές οι απόψεις δεν είναι καθόλου trendy κι όταν τις λέμε, κάποιοι μας βλέπουν σαν πόκερμον.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Sally Finkenstein
Κοπριά και εξαθλίωση, για να κόβουν βόλτες με τα σούπερ αγροτικά, οι κοπρίτες της Μανωλάδας.
Φράουλες, ούτε σε φωτογραφία.

Despoina Chatzipavlidou είπε...

το καλύτερό σου ΚΥΠ

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

desapoin3ison4
Όταν χειροτερεύω, είμαι πάντα στα καλύτερα μου.

Despoina Chatzipavlidou είπε...

:) το ξέρω κι εγώ πολύ καλά αυτό