Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Οι επιχειρήσεις-σκούπα είναι φασισμός

Να σταματήσουν τα πογκρόμ ενάντια στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες

Οι επιχειρήσεις-σκούπα που εξαπολύονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ομόνοια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας είναι πράξεις ρατσισμού και βαρβαρότητας. Υπό το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της συλλογικής ευθύνης, εκατοντάδες πρόσφυγες υφίστανται την τρομοκράτηση, τη βία και τον εξευτελισμό, μόνο και μόνο επειδή είναι ξένοι, μόνο και μόνο επειδή είναι «χωρίς χαρτιά».

Είναι ξεκάθαρο: οι πλέον αποκλεισμένοι και αδύνατοι, οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες, χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα αντικείμενα της επικοινωνιακής εκστρατείας της κυβέρνησης για την «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας» των πολιτών. Κυριολεκτικά πάνω στο σώμα τους επιχειρείται η «αποκατάσταση του κύρους» της αστυνομίας και η «καταπολέμηση της εγκληματικότητας».

Σε μια περίοδο που επιχειρείται να περιοριστούν δικαιώματα και ελευθερίες στο όνομα της «ασφάλειας» και που οι ρατσιστές αποκτούν δημόσιο βήμα, τα θύματα μιας ανάλγητης και ξενοφοβικής πολιτικής ενοχοποιούνται για την εξαθλίωσή τους και την «υποβάθμιση» των γειτονιών.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως εξιλαστήρια θύματα τους πρόσφυγες για να συγκαλύψει την ευθύνη της για την καταπάτηση των δικαιωμάτων, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και τις δραματικές συνθήκες επιβίωσής τους, αλλά και για την εντεινόμενη φτώχια και αποκλεισμό σε ολόκληρη την κοινωνία.

  • Για το αίσχος στο τμήμα Αλλοδαπών, όπου στις ουρές για την υποβολή αίτησης Ασύλου καταπατάται πλήρως το δικαίωμα πρόσβασης στις διαδικασίες ασύλου και ποδοπατείται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, -τους τελευταίους μήνες τρεις πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξής τους από αστυνομικούς.
  • Για την άρνηση δημιουργίας δομών ένταξης και ξενώνων για τους άστεγους πρόσφυγες που οδηγεί στην εξώθησή τους στην απόλυτη εξαθλίωση των άτυπων «ξενοδοχείων» της Ομόνοιας.
  • Για την πλήρη χρεοκοπία της κατασταλτικής πολιτικής για τα ναρκωτικά που στοχοποιεί τους τοξικοεξαρτημένους και τους οδηγεί στον αποκλεισμό, τη φυλακή και το θάνατο.
  • Για την ανοχή προς τα κυκλώματα καταναγκαστικής πορνείας και εκμετάλλευσης των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, κυκλώματα που αποδεδειγμένα στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην αστυνομική προστασία.

Γνωρίζουμε ότι μας φοβίζουν με την «εγκληματικότητα των ξένων»

γιατί μας θέλουν κλεισμένους στα σπίτια μας.

Οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι.

Άσυλο και Στέγη σε όλους/ες τους πρόσφυγες.

08/04/2009

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

8 σχόλια:

Eva Stamou είπε...

Ευτυχώς που κάποιοι αντιστέκονται έμπρακτα σε αυτή την κατάσταση ενημερώνοντας τον κόσμο για ό,τι συμβαίνει.

Καλό σαββατοκύριακο

Adamantia είπε...

Eλάχιστοι διαμαρτύρονται γι' αυτή τη κατάσταση, φοβάμαι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου με διαμορφωμένη άποψη απ' τη τηλεόραση και φοβισμένοι περισσότερο από ποτέ, συμφωνούν και υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις αυτές.Κι αυτό είναι το χειρότερο.

Mistirios είπε...

Εγώ λέω να αυτο-σκουπιστούμε πρώτα γιατί έχουμε μπιχλιάσει.

manetarius είπε...

Και ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ποιοι θα μαζευτούν στο φαράσι του νόμου; Μήπως είναι καιρός να μπει καμιά καθαρίστρια και στη Βουλή που έχει πιάσει μάκα;

Κ.Υ.Π WALKING είπε...

Eva Stamou
Το κακό είναι ότι αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ με αυξανόμενη ένταση και...επικοινωνιακές προδιαγραφές.

Κ.Υ.Π WALKING είπε...

Adamandia
Είναι ο ορισμός της διαστροφής να αισθάνεται κάποιος καλύτερα, βλέποντας την επέλαση των μοσχαρόπαιδων με τα αλεξίσφαιρα κι όμως συμβαίνει, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις.

Κ.Υ.Π WALKING είπε...

Mistirios
Η δικιά μας μπίχλα όμως είναι επαρκώς αρωματισμένη και "λαμπερή".

Κ.Υ.Π WALKING είπε...

manetarius
Εκεί θέλει εκτεταμένες επιχειρήσεις σε βάθος με τόσους κοπρίτες μέσα.