Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


Μπορεί οι δυνατότητες της τεχνολογίας παρακολούθησης να είναι τεράστιες και διαρκώς εξελισσόμενες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να υποκαταστήσουν απόλυτα τη διαχρονική αξία των παραδοσιακών μεθόδων χαφιεδισμού.
Ότι και να μπορεί να καταγράψει η κάμερα, ο ανθρώπινος παράγοντας εξακολουθεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω.
Είναι κι αυτή, η δεύτερη ανασφάλεια (πέρα από την οικονομική), που κατατρώει τους κάθε είδους κι επιπέδου εργοδότες, ότι υπάρχουν δηλαδή σοβαρές πιθανότητες κάποια στιγμή από το "πουθενά" να εξεγερθούν οι βολικοί και ελαστικοί υπάλληλοι τους.

Παρά τις εύλογες ανησυχίες όμως των αφεντικών, παραμένει αξιοθαύμαστη η προσήλωση τους στις επιλογές των τελευταίων χρόνων. Μόλις 420 ευρώ αποτιμώνται οι υπηρεσίες παρακολούθησης, μερική απασχόληση και αμοιβή πιό κάτω κι απ΄το επίδομα ανεργίας!
Τα αφεντικά παίζουν σκληρά τις ζαριές τους παρά την κρίση και τους κινδύνους της, οι χρυσές εποχές της Κευνσιανής ρύθμισης των κοινωνιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί.
Mέσα μαζικής ενημέρωσης, μπάτσοι, υπερχρεωμένοι και φοβικοί πολίτες είναι οι βασικοί καθεστωτικοί πυλώνες της νέας κοινωνικής ισορροπίας.
Ο παλιός ...καλός συναινετικός κόσμος , που περιελάμβανε συνδικάτα και "κοινωνικούς "
φορείς ως αναπόσπαστο κομμάτι άσκησης πολιτικών εξουσιών και τον οποίο γνωρίσαμε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό.
Ίσως γι΄αυτό οι εκπρόσωποι του μοιάζουν τόσο αδύναμοι κι αμήχανοι (σχεδόν όσο και τα κόμματα εξουσίας), στο να εκφέρουν κάποιο πειστικό λόγο για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους την επόμενη Κυριακή.

9 σχόλια:

Lucha Libre είπε...

Τα σκεύη μου.
;)

Adamantia είπε...

Tην επόμενη Κυριακή? Γιατί τί είναι την επόμενη Κυριακή?

Rania είπε...

Ρουφιάνοι παντού, στις δουλειές, το πανεπιστήμιο,στα κόμματα και τα μμε.
Μπλιάχ

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή τα ίδια λέτε και μένει μόνη η Αριστερά να πολεμάει.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

incontinentia
Ανταποδίδω στην εκλεκτή φίλη.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Adamantia
Γιατί οι εξωγηινοι θα εξαφανίσουν τις κάλπες, ξέρεις πως.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Πως σε είπαμε εσένα...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ανώνυμος
Με τον εαυτό της.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλείστε να περάσετε από τον κήπο για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου σας. Καλό απόγευμα να έχουμε και καλό υπόλοιπο εβδομάδας.