Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΒΑΡΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΊΜΑΙ ΑΠ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ


Το μεταλλικό κουνούπι, το πραγματικό κουνούπι τίγρης είναι έτοιμο για πολλές πτήσεις στον ουρανό της Αθήνας, στα πλαίσια της σκλήρυνσης των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πρότυπο και ζητούμενο, το επίπεδο ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων, με τη διαρκή ηλεκτρονική επιτήρηση και το αναγκαίο ντοπάρισμα της κοινής γνώμης.


Σχεδόν κάθε δεύτερο βράδυ, στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας επιχειρήσεις "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ, στοιβάζουν μετανάστες και μερικές δεκάδες ανήμπορους τοξικομανείς στις κλούβες και τα βαν της ομάδας Δέλτα, προς ικανοποίηση των δημοσιογράφων που εδώ και καιρό γαυγίζουν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα παρέα με "συνδικαλιστές" αστυνομικούς και σουλατσαδόρους καμεροκυνηγούς φιλήσυχους πολίτες.
Εδώ είναι απαραίτητη μία διευκρίνηση. Φιλήσυχοι πολίτες, δεν είναι εκείνοι που οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας παραμένει εκτός των επιλογών της καθημερινότητας τους.
Φιλήσυχοι πολίτες, είναι ο σιχαμερός πολτός που εκτρέφει και εκτρέφεται από τους υπόγειους φασιστικούς διαλόγους στα καφενεία και τα ψιλικατζίδικα, ο εξαρτημένος χειροκροτητής της υστερίας των μμε και του Καρατζαφέρη. Το κράτος φροντίζει μέσω των εκπροσώπων του να αναδείξει αυτή την πραγματικότητα, με την τιμωρία όσων διαθέτουν το απέραντο θράσος να "αποσπάσουν" την προσοχή των επίλεκτων ομάδων της τάξης.
Οι περίοδοι κρίσης προσομοιάζουν με αυτές που προηγήθηκαν χρονικά και είχαν σαφέστατα πολύ πιό ήπια χαρακτηριστικά, στο γεγονός της υπολειτουργίας για εντελώς διαφορετικούς λόγους, των κοινωνικών αντανακλαστικών. Ο λογαριασμός για τέτοιου τύπου "εκχωρήσεις" έρχεται αρκετά αργότερα, έρχεται όμως πάντα.
Κάθε φορά που μπαίνω στο blog μελαγχολώ για μιά σειρά από αναρτήσεις βιβλιοκριτικής έτοιμες εδώ και καιρό, που τις έχω αφήσει στην άκρη. Κάθε φορά που βλέπω στο δρόμο κάποιους τρομαγμένους μετανάστες, κολλημένους στον τοίχο από ένστολα μοσχαρόπαιδα με ανάλογο ύφος, νοιώθω να με προσελκύει αυτό το ελάχιστο, αλλά εντελώς αναπόφευκτο που κάνω αυτή τη στιγμή.

6 σχόλια:

manetarius είπε...

Τι να πεις ρε 'συ παραπάνω;
Άκουγα έναν τύπο προχθές στις ειδήσεις που φώναζε οτι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει πανεπιστημιακό άσυλο, για να πάρει την απάντηση από τον συνομιλητή του (δεν θυμάμαι ποιός ήταν) "ίσως γιατί σε καμία χώρα δεν έριξε τανκς την πόρτα του πανεπιστημίου".
Ας κοιτάξουν να συμβαδίσουμε πρώτα με τα "καλά" που συμβαίνουν στις ευρωπαϊκές χώρες και ας αφήσουν τις μαλακίες κατα μέρος! Γιατί οι πραγματικοί εγκληματίες και κάφροι δεν είναι ούτε οι μετανάστες ούτε αυτοί που αναγκάζονται να κλέψουν γιατί πεινάνε.. είναι οι 300 της βουλής που υποθάλπτουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν με μερικές χιλιάδες ευρώ λάδωμα και οι διευθαρμένοι μπατσοι που πιάνουν βαποράκια για να αφήσουν από δίπλα να περάσει ο μάστορας με τα πολλά κιλά!
Άι στα δγιάλα πρωινιάτικο..

Adamantia είπε...

Αντιγράφουν τον Bush σε οτιδήποτε έκανε για να φοβίσει έναν ολόκληρο λαό μετα την 11/9, κατά των τρομοκρατών υποτίθεται και κατέληξαν να βλέπουν γυναίκα με μαντήλα και να κλείνουν τα τρομαγμένα παιδιά τους στο σπίτι. Σε λίγο, αν συνεχίσει να βγαίνει ο Αδωνις στην τηλεόραση πιό πολύ κι απ'τη διαφημίση του νουνού, δεν θα είμαστε και πολύ μακριά απ' αυτό..

Rania είπε...

Εντάξει όλα αυτά τα περί καταστολής, δεν είναι ότι πιό ευχάριστο, αλλά έχουμε πήξει στη χαριτωμενιά έτσι κι αλλιώς και μετά όταν πάρουμε είδηση τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο μας αφορά, είναι αργά.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

manetarius
Mε την ευγενική χορηγία των μμε όλα όσα συμβαίνουν οικονομικά και κοινωνικά μετατίθενται στη σφαίρα του αναπόφευκτου και του μονόδρομου.
Εκείνα που. . . μπορούν και πρέπει ν΄αλλάξουν είναι όσα αφορούν την ασφάλεια και τα στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Adamandia
Έχεις απόλυτο δίκιο κι ο συγκεκριμένος τύπος είναι ο απόλυτος αστέρας της τηλεόρασης σε όλων των ειδών τις εκπομπές.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Υπάρχει πάντα μία πολύ στενή σχέση ανάμεσα στο σημαντικό κι ενίοτε "αντιτουριστικό".