Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Προτεραιότητα μας η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία δήλωνε ο πρωθυπουργός στις 22/8 στη διάρκεια της τελευταίας δασικής πυρκαγιάς. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που η ανθρώπινη ζωή αξίζει ελάχιστα και προσμετράται εντελώς δυσανάλογα σε σχέση με την περιουσία.
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και "διανοούμενοι" έχουν συχνά σαν ορόσημο στους σχολιασμούς τους την Ελλάδα του 2004, τότε που αγγίξαμε κατά τη γνώμη τους την τελειότητα.
Ο καθένας βέβαια κρίνεται τόσο απο τις πράξεις του, όσο κι από τα πρότυπα του.
Τα ολυμπιακά έργα είχαν σαν απολογισμό 15 νεκρούς και 350 τραυματίες σε κάθε είδους εργατικά ατυχήματα, γεγονός που δεν περιόρισε την έκσταση του κοινού για την τελετή έναρξης όταν εμφανίστηκε ένας τύπος να τρέχει με καροτσάκι οικοδομής, σαν σχόλιο για την εντατικοποίηση των εργατικών ωραρίων και τις έγκαιρες παραδόσεις των κατασκευών.Προτεραιότητα τους η ανθρώπινη ζωή με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν να την ορίσουν.
Προτεραιότητα που δεν συνδέεται προφανώς ζωτικά με την ύπαρξη δάσους και συνθηκών εργασίας που δεν μας εξευτελίζουν ούτε μας απειλούν.
Δεύτερος νεκρός μέσα σ΄ένα μήνα στη ΛΑΡΚΟ, προβλέψεις για σημαντική άνοδο της ανεργίας το επόμενο διάστημα, δημόσια έργα ασφαλτόστρωσης των "μονόδρομων" της κρίσης στην οικονομία.Έχει και γενέθλια σήμερα, δεν είναι ο M.Jackson ούτε o Elvis.
Ζήτημα προτεραιοτήτων.


19 σχόλια:

Roadartist είπε...

..το καλοκαίρι του 2004 γιατί δεν είχαμε καμία φωτιά?..

........

Roadartist είπε...

Δεύτερη απορία... οι Οικολόγοι Πράσινοι που είναι κρυμμένοι .....όλες αυτές τις μέρες.. ?

fghttpower είπε...

Οι αριθμοί των νεκρών εργαζομένων (θα έπρεπε να) προκαλούν ανατριχίλα σε μιά κανονική και όχι ναρκοληπτική κοινωνία.

Rania είπε...

Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ανέργων άρα και η προσφορά εργασίας, τόσο θα γίνεται ευκολότερο να δουλεύουμε χωρίς τήρηση ωραρίων και συνθηκών ασφαλείας.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Roadartist
Δεν μπήκε καμμία φωτιά γιατί οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι κάθε είδους προμηθευτές δεν είναι αχάριστοι σε βαθμό που να χαλάσουν μιά "γιορτή" που τους απέφερε τρελά κέρδη στις επιχειρήσεις τους.
Οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι χρόνια στο κουρμπέτι, επομένως γνωρίζουν να γίνονται ενοχλητικοί με πολύ προσοχή, όσο δηλαδή χρειάζεται για να σκεφτούν οι κρατούντες να τους ενσωματώσουν.
Σ΄αυτό συνηγορεί και η πορεία του ιστορικού στελέχους τους, του εκλεκτού κυρίου Ευθυμιόπουλου, συντάκτη του περιοδικού Νέα Οικολογία, γραμματέα της Γκρήν πις κλπ, που έγινε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ (!) επί Σημίτη συνυπογράφοντας όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής ( ένταξη δασικών εκτάσεων στο σχέδιο πόλης, πυρκαγιά στην Πεντέλη και τη Σάμο κλπ)

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

fghttpower
Δεν προκαλεί σχεδόν τίποτα, τα αίτια της υπνηλίας είναι πολλά και πανίσχυρα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Αν προσθέσεις στη λίστα των εργασιακά ομήρων κι αυτούς της μερικής απασχόλησης, οι αριθμοί γίνονται εφιαλτικοί και το μέλλον κ΄λαθε άλλο παρά ευοίωνο.

Adamantia είπε...

Oσο οι Δυναστείες του Ντάλλας κυβερνάνε χώρες αντί να περιορίζονται αυστηρά στο ρόλο τους ως soap operas η νύχτα θα είναι πολύ μακριά αγαπητέ..πως σε είπαμε?

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ΚΥΠ Adamantia ΚΥΠ
Ναι την έχουν αυτή την κακή συνήθεια να θέλουν να κυβερνάνε και η νύχτα προβλέπεται... Φιλανδική.

inborn-c είπε...

Ανθρώπινη ζωή σε μιά έρημο χωρίς δάση με τον εφιάλτη της ανεργίας να μας κυνηγάει, καίνε τις ζωές μας με κάθε τρόπο και στήνουν τα αυθαίρετα τους στο σβέρκο μας.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

inborn-c
Δεν έχω να προθέσω κάτι, έτσι είναι και για σας τους εικοσάχρονους είναι λογικό να αισθάνεστε ότι σας καίνε.

aKanonisti είπε...

Ολα αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα της ίδιας αρρώστιας...
της αδιαφορίας...
Απαξιώσαμε την ηθική... και την τσίπα..και.. τώρα τρέχουμε...να κρυφτούμε...

Δεν υπάρχουν αθώα θύματα....
Δυστυχώς γιατί θα βολευόμασταν...

:-(((

epikuros είπε...

ΚΥΠ, δυστυχώς για μας και κυρίως για τα παιδιά μας, η νύχτα είναι εδώ.
Και δεν πρόκειτε να ξημερώσει, όσο θα συνεχίζουμε να κοιτάζουμε αποχαυνομένοι να καταστρέφουν την ζωή μας όλοι αυτοί που ορίστηκαν να την προστατεύουν.
Πάντως, οι αναρτήσεις σου γύρω από αυτά τα ζητήματα, είναι ένας τρόπος αφύπνισης της συνείδησής μου.
Να είσαι καλά φίλε!

manetarius είπε...

"Ουφ... η δουλειά μας να γίνεται και τι κοστίζουν τώρα 5-6 θυματάκια;"

Όσο για τις φωτιές.. έβλεπα προχθές στις ειδήσεις οτι η Βαρδυνογιάννενα έφτιαξε ένα ολόκληρο χωριό στην Πελοπόννησο.. Πρώτα τους καίνε και μετά τους τα φτιάχνουν για να κάνουν και το κομΜάτι τους! Ωραίος!

Rania είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=76868

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

aKanonisti
Σίγουρα πολλά είναι αυτά που έχουμε απαξιώσει με "ελαφριά" την καρδιά.
Τώρα όντως τρέχουμε.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

epikuros
Σ΄ευχαριστώ για όσα καλά λες, κάτι μαύρους κύκλους είχα δεί τελευταία στη συνείδηση σου οπότε μάλλον πάσχει από αυπνίες και δεν χρειάζεται την αφύπνιση μου.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

manetarius
Έτσι είναι η σωστή φιλανθρωπία.
Ο σύζυγος δημιουργεί καρκίνο με την ατμοσφαιρική ρύπανση της Μότορ Όιλ και η καλή κυρία φροντίζει τα παιδάκια στη συνέχεια από τις επιπτώσεις του.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Μιλάμε ότι ο χοντρός πρέπει να κατατρόμαξε με τις απειλές της ΓΣΕΕ.