Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΧ Ο ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΪΣΤ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ...

Η επίθεση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Πανόρμου σε αντιρατσιστική συγκέντρωση που είχε διοργανώσει το Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων ήταν σχεδόν αναμενόμενη, καθώς παρόμοιες μικρότερης κλίμακας επιθέσεις απο ακροδεξιούς, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Εδώ και αρκετό καιρό με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, το ιδιότυπο "πατριωτικό μέτωπο" που έχει συγκροτηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι σε απόλυτη εγρήγορση.
Η σοβαρή περιφρούρηση παρόμοιων αντιρατσιστικών εκδηλώσεων, είναι ένα σημαντικό ζήτημα με το οποίο καλό είναι να ασχοληθεί όποιος μπορεί και το επιθυμεί. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσω μπλόγκ και τσαμπουκάδων του πληκτρολογίου.



Στο διαδίκτυο άλλοτε απροκάλυπτα κι άλλοτε με πιό...ήπιες διεισδύσεις, οι ακροδεξιές απόψεις αποκτούν βήμα λόγου στους επισκέπτες αναγνώστες.
Για ιστοσελίδες και ιστολόγια που ανήκουν στην κατηγορία του απροκάλυπτου, δεν έχω να πω κάτι ή αυτά που έχω να δηλώσω αποτελούν θέμα για κάποιο άλλο πόστ.
Για τις περιπτώσεις όμως που τα παραπάνω συμβαίνουν με έμμεσους τρόπους έχω να δηλώσω αρκετά κι έχω ξανακάνει ανάρτηση για το θέμα.
Αναφέρομαι λοιπόν στο μπλόγκ: Μπλόγκερς ενωμένοι, ποτέ νικημένοι, όχι γιατί είναι το μόνο στο οποίο συμβαίνουν παρόμοια φαινόμενα, αλλά γιατί παρουσιάζει κάποιες πολύ σημαντικές
ιδιαιτερότητες που αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τη στρατηγική της ήπιας διείσδυσης απο συγκεκριμένους χώρους.
Το μπλόγκ δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την προάσπιση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο και γενικότερα των δικαιωμάτων των μπλόγκερς.
Όπως είναι απόλυτα λογικό βάσει αυτής της κεντρικής διακήρυξης, προσέλκυσε μιά σειρά απο αξιόλογα μπλόγκ, κάποια εκ των οποίων είναι και ιδιαίτερα αγαπημένα.

Υπάρχει βέβαια η άποψη ότι όλοι μπορούν να συνυπάρχουν σε μιά συλλογικότητα που έχει δημιουργηθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αρκεί να σέβονται τους κανόνες ευπρέπειας στις όποιες παραθέσεις των απόψεων, λειτουργώντας δημοκρατικά.
Η άποψη αυτή εκφρασμένη κατά κύριο λόγο μέσα απο σχόλια των διαχειριστών του μπλόγκ με έναν αφελή σε βαθμό "παρεξήγησης" στρουθοκαμηλισμό επιχειρεί να μας πείσει ότι στις συλλογικότητες και τους κανόνες τους, εξαφανίζεται δια μαγείας η ατομικότητα και ο τρόπος που αυτή επιθυμεί να εκφράζεται, όταν λειτουργεί εκτός των ορίων του συλλογικού.
Θα μπορούσε άνετα λοιπόν να συμμετέχει σε ένα συλλογικό μπλόγκ για τις ανθρώπινες σχέσεις, ένας σεξιστής μπλόγκερ, ένας παιδολάγνος σ΄ένα οικολογικό μπλόγκ κλπ.
Εκτός κι αν δεν τους ενοχλεί καθόλου το πως εκφράζεται, αυτή η ατομικότητα, ποιές άλλες μορφές συλλογικότητας ανήκουν στις προτιμήσεις της και η άποψη της για τη...δημοκρατία.
Αλήθεια ποιά εξήγηση υπάρχει στην έκδηλη "απροθυμία" να θιγούν οι ακραίες φωνές εντός του συλλογικού μπλόγκ ακόμα και σε γεγονότα πανταχόθεν καταμαρτυρούμενης φασιστικής βίας και η εξάντληση της κριτικής σε παραινέσεις περί ευπρέπειας.
Μήπως τελικά πρόκειται για άτακτα μπλογκοπαίδια που ενίοτε ξεφεύγουν σε πόστ και σχόλια αλλά η στράτευση τους απέναντι στον "ισλαμικό κίνδυνο" απο τη νομιμοποίηση μεταναστών μαυριδερών (όπως λέει το σχόλιο) που απειλούν με πολλούς τρόπους την ελληνική κοινωνία, είναι πολύ πιό σημαντική.



Ο μαρκήσιος ντε Σάντ μ΄ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά αποτελούν κάποιους απο τους ευρηματικούς στίχους με τους οποίους ο Σαββόπουλος περιέγραψε κάποτε την ικανότητα του συστήματος να ομαδοποιεί διαφορετικούς ανθρώπους με σκοπό την επιβίωση του.
Είναι καιρός λοιπόν να θυμηθούμε κι έναν άλλο παλιό ευρηματικό του στίχο, γιατί έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις.

73 σχόλια:

fghttpower είπε...

Μπράβο ΚΥΠ.
Αυτή η αντίληψη δημοκρατίας κατά τα συμφέροντα και τις προτιμήσεις απο κάποιους με σκοτώνει.

aKanonisti είπε...

Εχεις απόλυτο δίκαιο!!!!!
Είναι ντροπή...να συμμετέχουν σε ένα συλλογικό βλογγγγγ... Ψωμιαδολάγνοι... και ποδολάγνοι....

Έξω οι Ψωμιαδολάγνοι... από τα συντροφικά βλογςςςςςςςςς....
Θα μας τα μαγαρίσουν....

Τςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Rania είπε...

Μπήκα μέσα στους ενωμένους μπλόγκερς κι έφριξα κι απο το είδος των αναρτήσεων και τα σχόλια για τους μετανάστες και απο τη συχνότητα τους.

inborn-c είπε...

Ποιό υποκριτικό απο όσα λένε είναι το να φύγουν οι μετανάστες όχι γιατί είμαστε ρατσιστές αλλά γιατί εδώ τους εκμεταλεύονται.

Αntidrasex είπε...

Με πολύ τέντωμα, θα μπορούσα να καταλάβω την "συνύπαρξη". Δεν θα το έκανα, αλλά θα μπορούσα κάπως, ίσως, να το κατανοήσω.
Αλλά θα πρέπει όποτε τουλάχιστον υπάρχει "διαφωνία" να δηλώνεται ρητά, δυνατά, φωναχτά, ξεκάθαρα.
Γνωστό τοις πάσι το "η σιωπή είναι συννενοχή".

Η διαφωνία μου πάντως είναι ότι δεν έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις, έχει ήδη έρθει.
Και επίσης, αν λέγαμε κάποτε "μαζεψτε ξύλα για τις φωτιές των κοινωνικών εξεγέρσεων που έρχονται", ότι μαζέψατε μαζέψατε.
Τώρα θέλουμε σπίρτα και προσάναμμα.

marianaonice είπε...

Φτιάξτε ρε παιδιά εσείς ένα δικό σας μπλογκ με 100 ενωμένους μπλόγκερς και βάλτε ό,τι ανάρτηση γουστάρετε θέτοντας τα δικά σας κριτήρια.
Δεν είναι υποχρεωτικό για κανένα ούτε να μετέχει ούτε να μας διαβάζει.
Εμείς κάνουμε ένα πείραμα, δοκιμάζουμε τους έλληνες αν μπορούν να συνυπάρξουν παρά τις αντιθέσεις τους και αν μπορούν να συσπειρωθούν στον κοινό κίνδυνο της άρσης της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
Και αν ανατρέξετε με προσοχή στις αναρτήσεις του θα δείτε πολλές μα πάρα πολλές αντίθετες απόψεις μεταξύ τους!
Απλά μαθαίνουμε να αντέχουμε το διάλογο στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου έστω κι αν ο λόγος αυτός δεν ταυτίζεται πάντα με το δικό μας!

Αntidrasex είπε...

Οι αναρτήσεις σας στο συγκεκριμένο μπλογκ ΔΕΝ αφορούν μόνο τον κοινό κίνδυνο της άρσης της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Αν αφορούσαν μόνο αυτό θα ήταν μαγκιά σας και καμποϋλίκι σας.

Φαίνεται ότι κάποιοι εκμεταλλέυονται το εγχείρημα για να περνάνε τις δικές τους απόψεις. Και όσο είναι απόψεις, πάλι μαγκιά σας. Αλλά διασπείρουν ΨΕΜΑΤΑ ως γεγονότα και με αυτά έχω θέμα.

Είναι άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου και άλλο η διασπορά ψεμάτων.

Α, και μιας και περί ελευθερίας του λόγου που υπερασπίζεσαι εδώ: Είναι ή δεν είναι ανάμεσα σας ο Hellenic Revenge ο οποίος, αν δεν είναι ο δημιουργός είναι φανατικός υποστηρικτής του StopIndymedia? Για ποια "υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου" μιλάς?

kostaslogh είπε...

Το συλλογικό μπλογκ είναι μια ιστορία που σηκώνει πολύ συζήτηση,από το ποίός το ξεκινάει,για ποιό λόγο ,ποιός το στολίζει(για να παραπέμπει κάπου όπως το συγκεκριμένο ) και φυσικά ποιός το διαχειρίζεται.Δεν ξέρω τι γίνεται στο σ ΄αυτό εδώ,μπήκα μια φορά παλιότερα, είδα μύρισα και βγήκα ,χωρίς να προσέξω τα ονόματα των συμμετεχόντων.
Η άποψή μου είναι ότι η θεματολογία των αναρτήσεών του απέχει από το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Οι συμμετέχοντες είναι νοήμονα όντα και ή κάποιοι έκαναν την εγγραφή τους και δεν ξαναπάτησαν οπότε δεν έχουν γνώση της εξέλιξης,η συμφωνούν με την εξέλιξη ή διαφωνούν και προσπαθούν να την αλλάξουν.Η στάση τους άρα εκεί μέσα τους χαρακτηρίζει ανάλογα!
Εγώ πάντως την υπογραφή μου(τουλάχιστον) προσέχω που τη βάζω βάζω.

marianaonice είπε...

@antidrasi+sex
Eννοείς ότι τα Indymedia δεν λένε ψέμματα?
Απλά δες καιμια άλλη όψη που ίσως δεν την έχεις φανταστεί.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

fghttpower
Εμένα να δείς.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

aKanonisti
Έτσι μπράβο γιατί έχουν πάρει θάρρος.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Ναι το μεταναστευτικό έχει την τιμητική του.
Διάβασε κι άλλο, όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρείς.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

inborn-c
Αυτή η κατηγορία είναι μάλλον η πιό επικίνδυνη, διαθέτει την "απλή λογική" και στοχεύει είτε σε αφελή, είτε σε υποκριτικά ακροατήρια.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

antidrasi+sex
Συμφωνώ απόλυτα για το τέντωμα, όσον αφορά για τη στιγμή δεν θα περιμένω κανέναν με το ρολόϊ στοχέρι.
Ας αποφασίσει και με τους χρόνους τα βρίσκουμε.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

kostaslogh
Έχεις απόλυτο δίκιο για τη λειτουργία των συλλογικών μπλόγκ και τις ευθύνες όσων συμμετέχουν.
Το δεν είδα, δεν άκουσα, δεμ ρώτησα έχει πεθάνει.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

marianaonice
Δεν με πείθουν εκ των πραγμάτων τα λεγόμενα σου, επειδή δεν πείθομαι (κι αναφέρω το γιατί στο πόστ) για το πόσο... μακριά είναι κάποιες απόψεις, τουλάχιστον στα σημεία που επισημαίνω με παραπομπές.
Στην ουσία δεν απαντάς, δεν σχολιάζεις τις επιδόσεις των συγκεκριμένων μπλόγκερ, ούτε βέβαια τις δικές σου με τους μαυριδερούς.
Ο Αντιδρασέξ σε ρωτάει πως ταιριάζει η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου που αναφέρεις, με το να στήνει κανείς μπλόγκ στο διαδίκτυο με σκοπό να φιμώσει το indymedia κι εσύ του απαντάς με ένα λίνκ που σχολιάζει την υποτιθέμενη εξίσωση Ισραηλινλων και Παλαιστινίων στη μεταξύ τους αντιπαράθεση.
Άρα να κλείσει το indymedia όπως λένε αυτοί που το έκαναν σκοπό της ζωής τους, σε ενοχλεί η φράση περί τοπικής σύρραξης, δεν είδα την ίδια ευαισθησία με τα τάνκς που δεν ξεχνούν. Ας μιλήσουμε για τους Εβραίους λοιπόν, που λέει κι ο Πλεύρης.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

marianaonice
Για το λίνκ που παραθέτεις΄.
Ακόμα κι αν ήταν έτσι (που δεν είναι) όπως σχολιάζεις.
Ακόμα κι αν τηρούσαν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Εβραίους και Παλαιστίνιους, έχεις αμφιβολία ότι το Ολοκαύτωμα αποτελεί γεγονός παγκόσμιας και διαχρονικής εμβέλειας.
Πιάνεσαι λοιπόν απο μιά διατύπωση για να στηρίξεις την άποψη σου και να δημιουργήσεις εντυπώσεις εναντίον της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας, του indymedia κλπ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αθώωση Πλεύρη.
Ποιό είναι το κέντρο που θέλει να θίξει το συγκεκριμένο πόστ.
Το παλαιστινιακό ή μήπως η αθώωση του Πλεύρη για το αντισημιτικό βιβλίο του και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε.
Αντιδράσεις μάλλον άδικες κατά τη γνώμη σου, γι αυτό ψάχνεις αφορμή για να καταφερθείς εναντίον όσων τις προκαλούν.
Αλήθεια σε τι αθωώνει τις απόψεις του Πλεύρη για τους Εβραίους, η στάση των στρατοκρατών του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους:
Εκτός αν εσύ έχεις τους λόγους σου, να μην θεωρείς προκλητική απέναντι στην ιστορία και την κοινωνία την αθώωση του, οπότε αν έχεις να το δηλώσεις.

Aνεμος είπε...

ην καλησπέρα μου
μιας και απουσιαζα και μπήκα τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τις ύβρεις στυλ

κοινοί... Οργανωμένοι και επικίνδυνοι ψεύτες!
αλλιώς να ξέρουμε πως αυτό το ιστολόγιο είναι φερέφωνο του Μαύρου Κρίνου, της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου φασιστορουφιάνου...
Βάλτε και μια σβάστικα στην κεφαλίδα, μην μπερδεύετε τους αναγνώστες σας....
επειδή δεν έχετε μάλλον καταλάβει την φιλοσοφία της σελίδας,σε ένα άρθρο τα σχόλια μπορεί να είναι και αρνητικά
στείλτε μου ένα μαιλ και θα δημοσιευτεί,και μάλιστα και με επανόρθωση,στο άρθρο που έγραψε ο συντάκτης μας\
τι το ποιο απλό
δεν χρειάζεται να είσαι συντάκτης σε αυτή τη σελίδα για να πεις αντίθετή άποψη

όσο για τον σκοπό της σελίδας οτι πληροφορία είναι στα άρθρα μας δεξιά και βέβαια σε εμάς ότι απορι α έχετε

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Aνεμος
Φίλοι με τους χρυσαυγίτες, μαύρους κρίνους κλπ είναι δηλωμένα και ξεκάθαρα απο τη μεριά τους, κάποιοι απο τους συντάκτες των ενωμένων μπλόγκερς.
Στο πόστ και στα σχόλια τέθηκαν συγκεκριμένα θέματα που μάλλον αποφεύγεις ή δεν έχεις αντιληφθεί.

Aνεμος είπε...

κοινοί... Οργανωμένοι και επικίνδυνοι ψεύτες!
αλλιώς να ξέρουμε πως αυτό το ιστολόγιο είναι φερέφωνο του Μαύρου Κρίνου, της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου φασιστορουφιάνου...
Βάλτε και μια σβάστικα στην κεφαλίδα, μην μπερδεύετε τους αναγνώστες σας....
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣ
STEILTE ΕΝΑ ΜΑΙΛ ME THN ΑΝΤΙΘΕΤΗ τεκμηριωμένη σας ΑΠΟΨΗ Ν δημοσιευτεί.. άμεσα
κραυγές ύβρεις και φανατισμοί μαΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑς ταιριάζουν ως γνήσιοι αντιρατσιστές δημοκράτες
σας ευχαριστώ
ένας ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗς ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΑΠΑΝΡΩΠΟΣ
ΥΠΟΓΡΑΓΗ ΑΛΚΗΣ ΠΑΝΟΥ

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Aνεμος
Εξακολουθείς εκτός θέματος γιατί εδώ δεν συζητάμε αυτό που μας προτείνεις, εκτός αν είναι κόλπο για να βρεθεί σημείο επαφής με τη marianaonice.
Εντάξει βρέθηκε, είναι το συντακτικό και η επίγνωση του τι συζητάμε.

Αntidrasex είπε...

Καμμία κραυγή και καμμία ύβρις, Άνεμε.
Το ποστ αναφέρεται σε κάποιο γεγονός και λέει ψέμματα.
Άρα αυτός που το έγραψε, είναι ψεύτης.
Τόσο απλά.
Όσο για το "στείλτε ένα μέηλ με την αντίθετη άποψη" αυτό δεν είναι δική μου δουλειά, εσύ έχεις την υπογραφή σου σε αυτό το μπλογκ μαζί με τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου.
Και δεν βλέπω ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο να παίρνει θέση για την ουσία του ποστ.

Aνεμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΑΦΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ
ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΑ
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩς ΜΕ ΒΡΙΣΑΤΕ
ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤE ΠΟΛΕΜΟ
ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ
ΑΦΟΥ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΤΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΡΑΥΓΕΣ

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/01/blog-post_28.html

Aνεμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aνεμος είπε...

υστερόγραφο
σας λεμε να βάλετε την άποψη σας και εσεις μας βρίζετε να ζήσει η δημοκρατία των συριζαιωνν

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Nαι, ναι πίσω απο τις λέξεις βρίσκεται πάντα ο Αλέξης.
Συγκεντρώνει τόσο μένος ο ΣΥΡΙΖΑ απο διάφορους,που στο τέλος δεν θα αντέξω και θα γίνω μέλος.
Κρίμα αυτή η αέρινη σειρά σχολίων, χάλασε τη σειρά.
Πάνω στο καλύτερο δηλαδή, για την αθώωση Πλεύρη και το βιβλίο για τους Εβραίους.

Rania είπε...

Δεν λένε κουβέντα κρατάνε κρυμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Rania
Πολύ λίγο με νοιάζει ειδικά όταν πρόκειται για αναμενόμενες απόψεις.

marianaonice είπε...

Σαφώς και είμαι υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη! Και επειδή γνωρίζω περισσότερα από εσάς για τη δίκη του, τον τρόπο που στήθηκε το κατηγορητήριό του, το νόμο που ξέθαψαν για πρώτη φορά από το 1979, λες και ήταν το πρώτο βιβλίο με ανάρμοστες φράσεις και εξυβριστικές έννοιες κατά οποιουδήποτε και όχι μόνον κατά των "χαϊδεμένων" της ανθρωπότητας Εβραίων, επειδή γνωρίζω πολύ περισσότερα ακόμη και για το ολοκαύτωμά τους, επειδή ξέρω ότι η άποψη της μειοψηφούσας δικαστή στην πρώτη δίκη δεν μπήκε στην απόφαση, και αναγκάστηκε να την υποβάλλει με ειδική αναφορά της, πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά αυτό, σε μία χώρα που θέλει να λέει ότι έχει δημοκρατία και επειδή ξέρω ότι ένα Πενταμελές Εφετείο είναι δύσκολο να κατευθυνθεί προς μία άποψη, και μάλιστα στην αθωωτική, γι' αυτό και είμαι υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη και ο λόγος, είναι όχι γιατί συμφωνώ με την κοσμοθεωρία του αλλά γιατί όπως είπε και ο Βολταίρος: Διαφωνώ με τις ιδέες σου αλλά είμαι έτοιμος να πεθάνω για να μπορείς εσύ να τις υποστηρίζεις!
Αυτή είναι δημοκρατία αληθινή! Τα άλλα είναι υποκρισίες και ας παίρνουν το ένδυμα της αριστεράς.
Η καταδίκη ενός βιβλίου είναι παγίδα όχι για το συγγραφέα του, αλλά για όλα τα βιβλία όλων των συγγραφέων! Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό τότε δεν έχετε καταλάβει τίποτε από τις παγίδες που μας στήνει το ίδιο το σύστημα φορώντας τα αριστερά και δημοκρατικά του δήθεν προσωπεία!

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@Προς τους μυρισαντες,συκοφαντες,λασπολογους,παραπληροφορημενους,κατευθυνομενους κονδυλοφορους και ολους τους οψιμους εραστες του αντιρατσισμου του Συριζα και κρυφους του μαυρου κρινου και ολων των φασιστοειδων οπαδων του Γκαιμπελισμου.
Ευελπιστω οτι θα το αναρτησετε!!
Ο χρήστης Είμαστε και μείς εδώ! άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Αναίτια σύλληψη Ελλήνων πολιτών":Στο Ενωμενοι μπλογκερς.

Λυπαμαι ειλικρινα για τους μπελαδες που προξενησα αθελα μου στο παρον ιστολογιο.Σημερα ενημερωθηκα και για τα σχολια εδω.(Θα ηταν ευχης εργο οι συντακτες μας να ενημερωνονται για παρουσια σχολιων στα αρθρα τους καπως αυτοματα).Εκεινο το απογευμα μπηκα και εκανα το update με το συμληρωμα το δικο μου οτι αν πατε στο λινκ και τα διαβασετε οσα λεει "θα φριξετε και ειναι το λιγοτερο που θα παθετε",και τοτε ειχε μονο τα πρωτα 3 σχολια που δεν προμηνυαν με τιποτε αυτα που επακολουθησαν εδω αλλα και αλλου.Εχει ξαμολυθει απο κεινο το απογευμα μια μικρη ομαδα 5~10 ατομων το πολυ,περιδιαβαινει στα μπλογκ που αναρτω αρθρα αλλα και σε αλλα που απλα σχολιαζω (και ασχετα με το θεμα του αρθρου)και με βριζει ασυστολα,δεν πειραζει,το γκαιμπελιστικο προγκρομ με λασπη εναντιον της αληθειας εχω μαθει απο χρονια να το αντιμετωπιζω.
@Σε αυτους που διαμαρτυρονται οτι και καλα διατυπωνω αποψη στο αρθρο μου.Που το ειδατε αυτο,στην δηλωση μου οτι ειναι αναρτηση απο μαιλ και οτι δε σημαινει συμφωνια άπαραιτητα η αναρτησή του?Μηπως στον τιτλο του που ειναι οπως μου τον εστειλαν?Με καποιους απο εσας που διαμαρτυρεστε εδω ειχα συζητηση παλαιοτερα για το αν ενας τιτλος προιδεαζει για το περιεχομενο του και προωθει αποψη.Τοτε φωναζατε το αντιθετο,δηλ.οτι ναι ο τιτλος το κανει αυτο.Εγω ελεγα πως οχι.Εν παση περιπτωση εγω κρατησα τον τιτλο του συντακτη του εδω και εχω και παραπομπη στη λεξη "email" σε αυτον και το μπλογκ του.Παρολα αυτα εσεις κανατε πως δεν το ειδατε αυτο και αρχισατε το πολεμο εδω μεσα.Φυσικο αφου απο την πρωτη στιγμη αυτος ηταν ο σκοπος σας :Η κατασυκοφαντηση του παροντος μπλογκ μεσω του Αρθρου μου.Γιατι δεν πηγαινεται στο αρχικο μπλογκ να διαμαρτυρηθειτε οπως κανετε εδω??Και μην μου πειτε οτι ειναι γεματο σβαστικες και συμβολα ναζισμου και φασισμου και τα αποφευγετε λογω αηδιας,γιατι θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.
Παρτε και ενα νεωτερο τωρα που σας "ξεφυγε" στα ψιλα των εφημεριδων και συγκεκριμενα στην Ελευθεροτυπια της 25/01/10 απο την Γεωργια Δαμα.
-----------------------------------
Αυτοπτης μάρτυρας και ο Αϊμάν απο τη Συρια:Στη συγκεντωση συμμετειχαμε και μια παρεα μεταναστες.Ημαστε στην πλατεια και προστρατευαμε τους συγκεντρωμενους.Γιατι μας χτυπουσαν περιπου ενα τεταρτο,μεχρι να μπουν οι αστυνομικοι αναμεσα μας.Χτυπουσαν γυναικες,ανδρες,Ελληνες και μεταναστες.
-----------------------------------
και μην μου πειτε οτι ο Συριος και η "παρεα" του προστατευαν τους διαδηλωτες τρωγοντας απλα ξυλο απ τους αλλους.Ενας τους δεν...γρατζουνιστικε τουλαχιστον??
Η αληθεια φιλοι συνμπλογκερς εχει πολλα προσωπα.Εσεις ποιο προσωπο προτιματε;Αυτο που δειχνετε και εδω???

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Είμαστε κι εμείς εδώ
Καλά κάνετε και είσαστε και πολύ ευρηματικός ο τρόπος με τον οποίο δικαιολογείτε τα...επίμαχα.
Δηλαδή κάποιος αναδημοσιεύει τη φασιστική παραπληροφόρηση και μετά για τα προσχήματα λέμε ότι δεν μας εκφράζει απαραίτητα.
Σχόλια στο αρχικό μπλόγκ δεν υπήρχε λόγος να γίνουν, εμένα με ενδιαφέρει το κομμάτι εκείνο των ενωμένων μπλόγκερ που θεωρώ ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτά και με αξονα τους προβληματισμούς που θα τεθούν να πάρει θέση.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

marianaonice
Πολύ χαίρομαι για την εκτενή σου δήλωση , υπέρ της αθώωσης Πλεύρη και με εμπάθεια που δεν κρύβεται απέναντι στους Εβραίους, τους χαϊδεμένους, με το πιθανότατα κατά τη γνώμη σου υπερεκτιμημένο ολοκαύτωμα.
Τελικά τις κατά περίσταση Βολταιρικές προθέσεις για την ελευθερία του λόγου, μόνο το indymedia δεν τις αξίζει.

Aνεμος είπε...

oxi μόνο δεν πήγαν στο αρχικό blog οχι μόνο δεν πήγαν στα άλλα 150 που το αναδημοσίευσαν αλλά δεν δέχτηκαν την λογική να αναρτήσουν αρθρο με την δική τους άποψη
επέλεξαν την λογική του άνεμος ως ποντιος πιλατος διαχειριστης της σελίδας λες και ειμε ο μονος διαχειριστής
ακόμα και αυτό το άρθρο σας το δέχομαι
εκφράζει μια άποψή σεβαστή κατ εσάς
ύβρεις προπηλακισμοί και απειλές όμως δεν θα συγχωρεθούν

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ανεμος,
Σοκολάτα, σταυρόλεξα, ήπια γυμναστική.
Δεν ξέρω άλλα γιατροσόφια για καλύτερη συγκέντρωση στα ζητήματα που θέτει ένας διάλογος.
Καλή τύχη!

Aνεμος είπε...

ειδικά τα γιατροσόφια τΑ χρειάζομαι γιατί έχω 39 πυρετό περαστικά μου

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Περαστικά σου λοιπόν Άνεμε και σύντομα να αποκτήσεις κανονική θερμοκρασία.

marianaonice είπε...

Αν από το σχόλιό μου το μόνο που αποκομίσατε είναι ότι τις κατά περίσταση Βολταιρικές προθέσεις για την ελευθερία του λόγου, μόνο το indymedia δεν τις αξίζει... τότε δεν έχω άλλο έδαφος να συζητήσω και σας ευχαριστώ για τη μέχρις εδώ ...υποτιθέμενη επικοινωνία μας.
Να είστε καλά!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

marianaonice
θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω το δικαίωμα μου να κρίνω, ποιό σημείο απο τα λεγόμενα σας θεωρώ σημαντικό για να εστιάσω την προσοχή μου.
Φυσικά και δεν είσαστε ο ορισμός της θαυμάστριας του κ.Πλεύρη.
Σε έναν κόσμο όμως που κατά τη γνώμη σας οι χαϊδεμενοι Εβραίοι μιλούν συνεχώς για το Ολοκαύτωμα τους, για το οποίο εσείς γνωρίζετε κάτι παραπάνω που προφανώς αναιρεί κάποιες απο τις παγκόσμιες πεποιθήσεις γι΄αυτό, σε μιά χώρα που έχει γεμίσει ενοχλητικούς "μαυριδερούς" μετανάστες, μάλλον καθόλου δεν σας ενοχλούν οι απόψεις του, αντίθετα ίσως είναι χρήσιμες.
Και ο Αδόλφος βέβαια ως χρήσιμος για το τότε σύστημα αναδείχθηκε, οι "ιδεολόγοι" ήρθαν πολύ αργότερα.

Rania είπε...

Μπήκα στο μπλόγκ τους κι... ακούνε Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ευτυχώς που η Ελλας δικαιώνεται, καλά πόσο χρονών είναι;

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Το απόλυτο κομμάτι των ημερών, τουλάχιστον ως τίτλος, είναι Η ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλημέρα
Δεν θέλω να πάρω μέρος στο διάλογό σας γιατί έναν σχολιαστή σας δεν τον καταλαβαίνω "ούτε συντακτικώς.."
Θα ήθελα να μάθω τί σχέση έχει η χρυσή Αυγή με τον Συριζα
(δεν είμαι ΄ΣΥΡΙΖΑ)γιατί είναι τουλάχιστον προκλητικό να ταυτίζεις το ένα με το άλλο..

@Και θα ήθελα να σου πώ Μαριάννα ότι με πείραξε η φράση σου "ΕΜΕΙΣ κάνουμε ένα πείραμα, δοκιμάζουμε τους έλληνες αν μπορούν να συνυπάρξουν παρά τις αντιθέσεις"κτλ-κτλ
Δηλαδή ποιοί είστε εσείς συμπατριώτισσα; και οι άλλοι τί είναι πειραματόζωα;(δεν είμαι στους εν.μπλογκερς και πιστευω να θυμάσαι τους λόγους)
Την καλημέρα μου σε όλους σας

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ελιτσα
Εύλογες οι απορίες σου.
Στον διάλογο των σχολίων έχει επιχειρηθεί να γίνει το άσπρο μαύρο.
Ουσιαστικά μέσα απο την αιτιολογία για "πειράματα" συνύπαρξης των εν αντιθέσει Ελλήνων, κάποιοι θεωρούν αυτονόητο να μην παίρνουν θέση για τις προτιμήσεις κάποιων μελών απο τους "ενωμένους μπλόγκερς" ακόμα κι αν αυτές θεωρούν στα προσωπικά τους μπλόγκς,τη χρυσή αυγή...συναγωνιστές και νοσταλγούν τα τάνκς της χούντας που θα... ξαναγυρίσουν.
Κι ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι μάχονται για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, συμπορεύονται με μπλόγκερς που επιθυμούν τη σίγαση συγκεκριμένων φωνών σ΄αυτό με μοναδικό κριτήριο απόψεις που δεν τους είναι αρεστές.
Το πόσο προβληματικά είναι τα πειράματα φαίνεται αν διαβάσεις το λίνκ που αφήνει σε σχόλιο εδώ η marianaonice.
Με αφορμή την αθώωση Πλεύρη γίνεται ένα πόστ όπου καταγγέλει το indymedia και την αντιναζιστική πρωτοβουλία για το γεγονός ότι σε μιά διατύπωση σε δελτίο τύπου για τη δίκη, δήθεν υποβαθμίζει την αντιπαράθεση Ισραήλ και Παλαιστινίων σε ασήμαντο διμερές θέμα.
Στα σχόλια παρεμβαίνουν αρχικά κάποιοι καλόπιστοι μπλόγκερς, μερικοί εκ των οποίων εκφράζουν μάλιστα την αντίθεση τους στο γεγονός ότι αυτή η συζήτηση ξεκινά με αφορμή τη συγκεκτιμένη δίκη.
Στη συνέχεια όμως τα σχόλια "καταλαμβάνονται" απο το Fan club του κ.Πλεύρη που παρεμβαίνει με τεράστια "ενημερωτικά" σχόλια γεμάτα απο κάθε είδους χαρακτηρισμούς.
Το πείραμα απέτυχε;
Ίσως όχι για όλους, καθώς η συγγραφέας του πόστ μοιράζει στο Fan club ευχαριστίες και χαμόγελα.

ATHENA είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΛΕΜΕ!

ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ...

ΦΙΛΙΑ

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ATHENA
Ακριβώς έτσι όπως τα λες μωρό μου.
Μέσα απο την κουβέντα αποκαλύπτονται πάντα προθέσεις και απόψεις.

aKanonisti είπε...

Και φτάνουμε στην ανυπέρβλητη ατάκα....
"καλύτερα να μασάς...παρά να μιλάς..."

:-))))

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

aKanonisti
Πλήν ελαχίστων αγαπημένων εξαιρέσεων όπως ο θεϊκός νομάρχης.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.
Τί έγινε εδώ ρε φίλε;
Μου τα είπε η ada αλλά αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία.
Εδώ δεν μπορούν να απαντήσουν σε απλά θέματα μιας ανάρτησης με συγκεκριμμένα ερωτήματα,
θα πειραματιστούν αν οι Έλληνες μπορούν να συνυπάρχουν;
Φαίνετα ιπως το αυγό του φιδιού εποάζεται καλύτερα σε περιβάλλον ουδέτερο.
καλημέρα φίλε δεν έχω τον χρόνο για περισσότερα.
Την αγάπη μου.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

epikuros
Σκλατς σκλάτς,καλΟΜΕΛΕΤΑ κι έρχεται
θα το μαγειρέψουμε σε σιγανή φωτιά.

Αntidrasex είπε...

Μπορώ να το έχω σε μάτια, παρακαλώ, με λίγο παριζάκι ΜΑΤατζής δίπλα?
Ευχαριστώ.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Δεν χαλάμε χατήρια.Έφτασεεεε

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

Περαστε να παρετε μια γευση και απο το δικο μου παρακαλω.Μονο αφηστε μου μερικες ωρες να το μαγειρεψω,ακομα τα αυγα "αγοραζω" και με σιγανη φωτια θα χρειαστει καποιο χρονο...
ΥΣ.Θα το βαλω και στους Ενωμενους αν σας ενδιαφερει..

aKanonisti είπε...

Δεν θα περάσουμε ρε φασιστάκι... και τα αυγά να τα φας μόνος σου, να ανεβάσεις την γαμω-χοληστερίνη σου....

Απορώ με το θράσσος γελοίων ατόμων όπως η δήθεν Βολταίρενα... που πίσω από δύο ξύλινες φράσεις αποστήθισης... χάσαν τεχνηέντως όλη την ουσία...

Και είναι κατάπτυστος.. κάθε ανόητος που ανοίγει διάλογο ή συμμετέχει σε συζητήσεις... που δεν θα έπρεπε να γίνονται... όχι λόγω απαγορεύσεως.. αλλά λόγω κοινής λογικής... ή κοινωνικής ευαισθησίας....

Καθήστε λοιπόν μόνοι σας... να αθωώνετε τους Πλεύριδες.. να αθωώνετε τους πολιτικούς που σας λαδώσαν... και αφήστε εμάς στην πλάνη μας.. ότι κάποτε θα αποδωθεί δικαιοσύνη....

Οπως δεν ανοίγουμε διάλογο με τα ντουβάρια... έτσι δεν ανοίγουμε διάλογο με το συνάφι σας... γιατί ο σοββάς περισσότερο IQ έχει...

..και "χαιδεμένοι" είναι οι δικαστικοί... που ενώ αποτύχαν να κάνουν καριέρα δικηγόρου... κατάφεραν με 10 γλυψίματα.. να ψηφίζουν μόνοι τους τι μισθό θα πάρουν....

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ Akanonisti !!!
Κρατα και λιγο την πορωσή σου σε χαμηλα επιπεδα.Εχεις καταντησει τουβλο,μαλλον απο την ενασχοληση σου με ντουβαρια,κι ας λες οτι δεν ανοιγεις διαλογο.Πανε στα ντουβαρια του Indy αφου εκ προοιμιου αυτοι συμφωνουν μαζι σου,ή εσυ μαζι τους δεν παιζει ρολο.Αν δεν "δεις" να μην βιαζεσε κουκλα μου ,εισαι και καρντασι...λυπαμαι.

aKanonisti είπε...

Οδηγίες να δίνεις όπου σε παίρνει...
και να μάθεις να ζεις με το φτύσιμο.. γιατί μόνο για φτύσιμο είσαι....
και δεν είμαι καρντάσι κανένος παπάρα.. που ξεχνάει ότι σκοτώθηκαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης....

Γκεγκε???

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

Τι να σου πω...Ο γιατρος ειπε να σου λεμε παντα "ναι"λογω αποκλινουσας συμπεριφορας,χαχαχαχα!
ΥΣ.Καλα ...ο Ψωμιαδης ηταν στην εκδηλωση τους,(εγω δεν ημουν,οχι οτι ξεχασα,,,αλλα αστο αυτο)αυτος τι σου φταιει ρε Πατριωτισσα???Εσυ ησουν εκει???
Δεν σου δωσε καμια δουλεια??

aKanonisti είπε...

Η τσίπα... μάλλον λείπει....
οπότε στο λέω καθαρά....

Ρε γελοίε...σε φτύνω... δεν βρέχει...

Εχεις το θράσσος να ρωτάς και για την δουλειά.....

Σκουλίκι....

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ Μονιμε Περπατητη
Αφησες....την "κυρια" για πορτιερη??Συμφωνεις μαζι της?
ΥΣ.Μαζι με τα τουβλα βλεπω δε χρειαζεσαι λασπη εχεις μονιμα μαζι σου.

ΥΣ.Εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια Akanonisti ,αντε να πλυνης κανα πιατο!!!γιναν στοιβα.!!Σε πονεσε πριν εεεεε?

aKanonisti είπε...

Οχι ρε γίδι....
λέω να πάω να κάνω κανέναν μουσακά.. να στον πετάξω στη μούρη....

Να είναι ασορτί, η μελιτζάνα, με το μπλαβί,από τα μπάτσα που τρως καθημερινά, μούτρο σου...

Κακομοίρη....

Τόση αναξιοπρέπεια... ούτε ο Αδωνης... όταν έκλαιγε για το γαμω-βιβλιοπωλείο του....

Χαχαχαχαχαχαχαχααχα

Φτου ρε!!!!!
Κολύμπα στη χλέπα....

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

Akanonisti,εισαι για τα ...μπαζα δυστυχως και λυπαμαι.Στα δικα σου ιστολογια εισαι Κυρια,εδω βγαζεις οτι απωθημενα κουβαλας???Λιγο σεβας στον οικοδεσποτη τουλαχιστον δεν εχεις??Εγω σεβομαι παντως τη φιλοξενια του και σταματω εδω,κρατα τη...βροχη σου με την ομπρελλα μαζι.
ΥΣ.Εχε τη παντα ανοιχτη,δεν ειναι βροχη αυτο που πεφτει.Οι ρεχαλες οι δικες σου ειναι που ξαναγυριζουν.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ Akanonisti Αυτο απο δικο σου ατομο αφιερωμενο:
Ο/Η ATHENA είπε...
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΛΕΜΕ!

ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ...

aKanonisti είπε...

Γράψε και τρίτο σχόλιο, μακρύτερο...
Βγάλτο από μέσα σου.... να ανακουφιστείς...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

aKanonisti
Ποιός Τρεμόπουλος τι να λένε οι Οικολόγοι κι άλλοι παρόμοιοι, έχεις τον τρόπο σου για μιά πεντακάθαρη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

@ Κ.Υ.Π. WALKING

Δυστυχως Η ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ...ειστε βαθια νυχτωμενοι...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Εμπνευσμένο

Αntidrasex είπε...

Όταν κάποιος, σε αντιπαράθεση με μια γυναίκα αντιπαρατάσσει το επιχείρημα "πήγαινε να πλύνεις κάνα πιάτο" δείχνει πολλά πράγματα:

1) Ξέμεινε από επιχειρήματα
2) Δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το ντάντεμα της μάνας του
3) Δεν έχει πλύνει ποτέ του πιάτο για να εκτιμήσει την δουλειά (και να ξέρει τη χρησιμότητα της -εκτός αν τρώει σε πιατάκι σκύλου)
4) Μας δηλώνει πολλά περισσότερα για το (μη) μέγεθος του πουλιού του, από οσα θα ήθελε να ξέρουμε.

HappyHour είπε...

Ακανόνιστη

είσαι θέα όμως ! Υποκλίνομαι !

(αντίδραση θενκς που το καλύτερο λινκ μου τ'αφησε για το τέλος)

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Πρός ντουβάρια..
Ρεμάλια όσους λογαριασμούς κι αν κάνετε καινούριους όσα ονόματα κι'αν αλλάξετε τα μπλόγκ μου δεν θα τα κάνετε μπουρδέλο
Αφησα δύο σχόλια σας για να βλέπουν τα αφεντικά σας τί δουλειά κάνετε.. πτώματα!! Μπλογκοκλίκ και τάληρο..

Αntidrasex είπε...

Αυτό το σχόλιο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το γράψω εγώ: είναι το 69ο.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

ΥΓ: Χίλια συγνωμη που εκφράστηκα άσχημα

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

ελιτσα
Αυτό είναι που λένε:Φυσική Ευγένεια.
Ε όχι και συγνώμη πάντως.

Squeaky είπε...

Το συγκεκριμένο συλλογικό μπλόγκ -ανεξάρτητα από τις αρχικές προθέσεις των διαχειριστών του- είναι τιγκα στα φασιστάκια, τα οποία κάνουν συστηματική προπαγάνδα.
Πολύ σύντομα, τα όποια αξιόλογα άτομα συμμετέχουν, θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια...

aKa...Respect!

Ανώνυμος είπε...

RESPECT ΚΥΠ!