Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΔΙΑ ΒΙΑΣ ΜΑΘΗΣΗ

Ο Αύγουστος τελειώνει κι ο επερχόμενος Σεπτέμβρης, είναι άρρηκτα και διαχρονικά συνδεδεμένος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και περιλαμβάνει παραδοσιακά, εξαγγελίες, υποσχέσεις για αναβαθμίσεις, αγιασμούς,ευχέλαια κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.
Μετά την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη σκυτάλη θα πάρουν σπουδαστές και φοιτητές. Το αρμόδιο υπουργείο παρά τα προβλήματα σε αίθουσες διδασκαλίας, κενές θέσεις διδασκόντων, βιβλίων και επαρκούς χρηματοδότησης, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Παρά τη γενικευμένη καχυποψία διαφόρων εκπαιδευτικών και φοιτητικών συντεχνιών, το ΥΠΕΠΘ θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθεια του, για μιά σύγχρονη παιδεία σε μια σύγχρονη κοινωνία.
Δύο σημαντικοί παράγοντες συντηρούν και προεκτείνουν αυτή την αισιοδοξία. Η απόλυτη επιτυχία των εκπονηθέντων προγραμμάτων που επιτρέπουν την υλοποίηση οραμάτων ( όπως : Η διά βίου μάθηση ) είναι ο πρώτος παράγοντας. Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την ηθική υπεροχή όσων επιθυμούν πραγματικά το καλό της παιδείας και του τόπου σε σχέση με τους δημαγωγούς αντιφρονούντες. Την ώρα που μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εξακολουθούν να λιάζονται στις παραλίες, κάποιοι άλλοι παιδαγωγοί δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη διακοπές,προετοιμάζονται σκληρά και συστηματικά για το δύσκολο έργο που τους περιμένει και για να δώσουν μιά νέα διάσταση στην έννοια των λέξεων, όλο - ήμερο σχολείο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα. Πολύ καλός ο συνειρμός. Το συστηματικά, όλα τα λεφτά. Απρόβλεπτος είσαι τελικά.
Όσο για τη δια βίου μάθηση. Άστα μιλάς σε πονεμένο πλάσμα.
Φιλί κοραλένιο για ένα όμορφο βράδυ.

katerina είπε...

Πάντα ήθελα να γνωρίσω έναν της Αντιτρομοκρατικής. Μια φορά μου έτυχε και ήταν ....τόσο τρυφερός
Ευτυχώς, δεν θα το άντεχα να είναι αλλοιώς.
Σε ευχαριστώ κ.υ.π. που με αφήνεις στις ψευδαισθήσεις μου....

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Vasilis Simeonidis είπε...

ο τίτλος και μόνο τα λέει όλα...